You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor andere doeleinden als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accept All” om toestemming te geven.

Campania witte wijnen

Campania witte wijnen Campania was een belangrijke wijnbouw regio in de tijd van de Romeinen maar toen de vulkaan Vesuvius plots uitbarstte kwam aan het havenstadje Pompeï en de wijnbouw in Campania een abrupt einde. Na de wederopbouw van de wijnbouw gaan steeds meer wijnmakers in Campania zich richten op kwaliteit wijnen, en met behulp van nieuwe vinificatie technieken worden er betere wijnen gemaakt dan voorheen. Door het uitbarsten van de Vesuvius is er een bodem van vulkanische grond wat Campania een uniek stukje wijnbouw oplevert met Frisse witte wijnen. Campania heeft op dit moment 13 DOC’s en 3 DOCG’s. Witte druivenrassen die we er vinden zijn onder andere,  Falanghina, Fiano,  Greco, Pallagrello Bianco.  Meer weten over wijn lees dan ons Blog

Witte wijnen uit Campania

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for