- Nieuw
![Azienda Mario Giribaldi Barolo Azienda Mario Giribaldi Barolo](https://winewatchers.nl/1889-large_default/azienda-mario-giribaldi-barolo.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Een intense robijnrode kleur met oranje baksteenreflexen die na een paar jaar rijpen duidelijk worden. In de neus duidelijk rood fruit, aardbeien, kersen en zwarte bosvruchten. Een beetje witte peper op de neus is duidelijk, wat kenmerkend is voor dit specifieke gebied van Novello. Warme vanillesensaties in de mond, rood fruit, droog en zacht met omhullende zoete tannines. Licht kruidige tonen vermengen zich met het rode fruit en maken deze wijn uniek elegant.
PRODUCTIEZONE
Deze twee Nebbiolo-wijnstokken komen uit de wijngaarden in Novello en liggen tussen de 350 -400 meter boven de zeespiegel. De bodem is mergel en klei met een goede doorlatendheid en een uitstekende ligging op het zuiden. De twee Cru's Ravera en Cerviano Merli vormen een uitstekende Barolo met de typische kenmerken van deze wijngaarden.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Nebbiolo, met Italiaans kloonmateriaal (10% Michet, 80% Lampia, 10% Rose). Het trimsysteem is Guyot met 4.700 wijnstokken per hectare. De wijngaard is biologisch gecertificeerd en de opbrengst is 70hl per hectare.
VINIFICATIE
Traditionele vinificatie gedurende 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 30/35°C met meerdere malen over de dag om de kleurextractie te optimaliseren. Na een rust van 4 maanden in roestvrij staal rijpt de wijn 2 jaar in Franse eikenhouten vaten, en daarna wordt hij op fles bewaard in onze ondergrondse kelder bij een constante temperatuur van 16 °C tot hij verkocht wordt.
KENMERKEN
Een intense robijnrode kleur met oranje baksteenreflexen die na een paar jaar rijpen duidelijk worden. In de neus duidelijk rood fruit, aardbeien, kersen en zwarte bosvruchten. Een beetje witte peper op de neus is duidelijk, wat kenmerkend is voor dit specifieke gebied van Novello. Warme vanillesensaties in de mond, rood fruit, droog en zacht met omhullende zoete tannines. Licht kruidige tonen vermengen zich met het rode fruit en maken deze wijn uniek elegant.
FOODPAIRING
Uitstekend bij rood vlees, wild, geroosterd vlees en stoofschotels. Een uitstekende meditatiewijn. Na rijping gaat deze wijn opmerkelijk goed samen met donkere chocolade en chocoladepuddingen.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20°C
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.