![Giacomo Grimaldi Barbera d'Alba Giacomo Grimaldi Barbera d'Alba](https://winewatchers.nl/872-large_default/giacomo-grimaldi-barbera-d-alba.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Kruidig en een tikje boers. Briljant robijnrode kleur met sappige vruchtenaroma’s. In de smaak rood rijp fruit als kersen, met goede kruidigheid en warmte. Soepele afdronk waarin het fruit duidelijk domineert.
Geproduceerd van 100% Barbera, deze wijn brengt maanden door in eiken vaten, 50% nieuwe vaten. Daarna brengt hij 8 maanden door in de tank. Deze wijn geeft u toegang tot een uitzonderlijk domein AVC wijn van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.
Giacomo Grimaldi
Het Giacomo Grimaldi-veld werd in 1930 opgericht door Ernesto Grimaldi. In 1983 nam Giacomo de teugels van het landgoed over. In die tijd werden de overgrote meerderheid van de redenen in het groot verkocht. In 1996 heeft Ferruccio Grimaldi besloten de fakkel, levendige passie voor wijn, op zich te nemen. Op dat moment kende het gebied kwalitatieve vernieuwing. Hij heeft altijd de druiven gebruikt die zijn verkregen in eigen wijngaard, maar het veld is in de loop van de tijd gegroeid door de verwerving van land in de meest populaire regio's, overtuigd door het potentieel van wijnen uit Barolo.
Het landgoed passeerde 1,5 ha tot 10 ha in 6 ha Barolo, Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo. Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen oogsten. De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo.
Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen oogsten. De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. Barbera 2 ha d'Alba, Dolcetto d'Alba 1 van 1 en Nebbiolo. Het gebied wordt gekenmerkt door een zorgvuldige selectie van klonen die door een beperkte kwantiteitsproductie worden gebruikt om de kwaliteit te bevorderen. In deze context oefent het veld in de vroege zomer met groen .
De alcoholische fermentatie gebeurt in tank maar malolactisch direct in Franse eiken vaten. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar. De duur van de kweek is afhankelijk van de kwaliteit van het jaar en de wijn. De wijnmakerij produceert ongeveer 50.000 flessen per jaar.vis La Chanière is de wijngaard aan de noordkant van de weg die van Pommard naar de Hautes-Côtes leidt, net boven de kloof van de belangrijkste cru Les Arvelets
Een verhaal van generaties: van de betovergrootvader, die in 1930 een boerderij en wijngaarden had gekocht in de gemeente Barolo , tot Alberto , de zoon van Ferruccio Grimaldi, die in 2020 bij het bedrijf kwam, en kleinzoon van Giacomo Grimaldi, die zijn werk als wijnmaker van zijn vader Ernesto voortzette en woonde in het deel van de boerderij dat hij had geërfd met die hectare wijngaard, die later het vlaggenschip van het bedrijf werd voor de productie van Barolo Le Coste.
Waarom deze introductie? Simpel: wij geloven in het concept van familie dat ons de afgelopen decennia heeft doen groeien, in naam van kwaliteit en zorgvuldig werken in alle fasen van de toeleveringsketen, van de wijngaard tot de kelder.
Een pad dat voortbouwde op belangrijke beslissingen, zoals die van Ferruccio Grimaldi die in 1996 begon met de productie van wijn, waardoor het bedrijf een nieuwe identiteit kreeg. Zo ontstond het huidige Giacomo Grimaldi-label, dat het verhaal vertelt van het grondgebied van Langhe en Roero, dankzij de aankoop van nieuwe wijngaarden in de gemeenten Barolo, Novello, Vezza d'Alba en Monforte d'Alba voor een totaal van 18 wijngaarden. hectare.
Ferruccio en zijn zoon Alberto blijven het bedrijf laten groeien met hun werk, altijd met aandacht voor het verleden maar met toekomstperspectief: de totale overname van de huidige boerderijprojecten Giacomo Grimaldi tot nieuwe investeringen voor de kelder. Met respect voor het concept van het gezin, sinds 1930.
Een hectare met grote historische waarde voor het bedrijf en voor het Barolo-gebied. Gelegen in de gemeente Barolo, vertegenwoordigt het een van de eerste cru's die op de kaarten worden vermeld, en is het de startwijngaard van Giacomo Grimaldi, die sinds 1930 een derde van de totale oppervlakte van ongeveer drie hectare in bezit heeft. De ongeveer 70 jaar oude wijnstokken leven op een kalkrijke kleigrond met zandige Sant'Agata Fossil mergel, ongeveer 300 meter boven de zeespiegel, en de ligging is in het volle zuiden. Sinds 2016 worden de druiven gebruikt voor de Barolo Le Coste Riserva waarvan het alleen in de beste jaren wordt geproduceerd. Deze wijngaard kenmerkte de eerste oogst van 1996, het jaar waarin Ferruccio Grimaldi het bedrijf transformeerde in een wijnbouwrealiteit, waarbij hij begon met het produceren van wijn met het Giacomo Grimaldi-label, opgedragen aan zijn vader, met respect voor het concept van familie
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.