- Nieuw
![Azienda Mario Giribaldi Barolo Ravera organic Azienda Mario Giribaldi Barolo Ravera organic](https://winewatchers.nl/1890-large_default/azienda-mario-giribaldi-barolo-ravera-organic.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
PRODUCTIEZONE
Deze druiven komen van de wijngaard Ravera in Novello op een hoogte van 360 m boven zeeniveau, de bodem is mergel - kalkhoudend met een neiging tot klei, met een goede doorlaatbaarheid. De wijngaard heeft een zeer goede ligging op het zuiden.
TRAININGSSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is samengesteld uit Nebbiolo (Michet, Lampia en Rosè) met Italiaans kloonmateriaal. Het opleidingssysteem is Guyot met 4.700 planten per hectare.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Het wijnbereidingsproces is op de traditionele manier, waarbij gedurende 25 dagen "rimontaggi en follatura" plaatsvinden, dwz de most wordt meerdere keren per dag over de dop gepompt om uitdroging te voorkomen, en ook de dop wordt mechanisch gebroken. Dit gebeurt bij een temperatuur van 30 °C om de extractie te optimaliseren. De wijn wordt vervolgens afgetapt en gedurende 2 maanden in stalen vaten gelaten en vervolgens 30 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn tot op de dag van vandaag op fles bewaard in onze ondergrondse kelder waar een constante temperatuur van 16°C heerst.
KENMERKEN
Een robijnrode kleur met amarantreflexen, een duidelijke perceptie van goed fruit spreekt de neus aan. Hints van kruiden en rozen. Volle body, fijne tannines en een heerlijke afdronk. In deze Barolo kun je de elegantie van de nebbiolo van Novello en de krachtige van de vintage 2018 waarderen. Heerlijk nu en nog tot 2045.
FOODPAIRING
Uitzonderlijk bij wild, rood vlees in het algemeen, gestoofd en geroosterd. Uitstekende meditatiewijn. Na een paar jaar rijpen is de combinatie met zwarte chocolade en snoep op basis van cacao erg interessant.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20° C
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.