- Nieuw
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
2006 Chateau Pavie heeft zeker zeven tot acht jaar in de kelder nodig voordat ze hun karakteristieke krachtige boeket ontwikkelen met tonen van kersen, bosbessen, bramen, pruimen, gebrande koffie en eikenhout. Na een levendig mondgevoel, met krachtige maar zeer verfijnde tannines, presenteren deze wijnen een uitzonderlijke rijkdom en prachtige lengte.
Chateau Pavie vroeger stond dit landgoed bekend om zijn fruitteelt, en met name de Pavia-perzikken, die later de naam gaven aan het het 19e-eeuwse kasteel. Het kasteel was destijds eigendom van de familie Valette en behaalde in 1955 de ranglijst Premier Grand Cru Classé B in Saint-Emilion. Sinds 1997 is het landgoed steeds sterker geworden. Bij een herstart van de Saint-Emilion-classificatie in 2012 werd Chateau Pavie verheven tot de status van Saint-Emilion Premier Grand Cru classé A. De wijngaard van Pavie is de meest verspreide van alle Saint-Emilion premiers crus, en heeft ook de oudste wijnstokken in de appellatie. , waarvan sommige al wel meer dan een eeuw teruggaan. Het product van handmatige oogsten en lage opbrengsten (28-30 hl/ha)resulteerd in hoge kwaliteit, Pavie's wijnen worden maximaal 24 maanden gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.