- Nieuw
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Château Dauzac onderscheidt zich door het feit dat het een wijngaard van 49 hectare in één stuk bezit, verspreid over de appellatie Margaux (45 hectare) en Haut-Médoc (4 hectare). De wijnstokken worden beschermd tegen de oceaanwind door de omringende bossen van zo’n 70 hectare en groeien op een eerste laag grind en een tweede laag klei en kalk. Er zijn 70% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot en enkele Petit Verdot-wijnstokken.
De oogst gebeurt met de hand om het vruchtgehalte zoveel mogelijk te behouden. Elk perceel wordt vervolgens individueel gevinifieerd. De extractie wordt zo voorzichtig mogelijk uitgevoerd. In 2016 werd Château Dauzac de eerste Grand Cru Classé volgens de classificatie van 1855 die een "veganistische" wijn produceerde met plantaardige eiwitten in plaats van eiwit. De wijnen rijpen 12 tot 18 maanden in eikenhouten vaten (60% nieuw hout).
De wijn heeft een intens paarse kleur. Zwart fruit en kruiden vermengen zich in het boeket. De smaak is dicht, intens en bijzonder vol. De tannines hebben enkele jaren nodig om soepel te worden. Dit is zeker een wijn met een groot rijpingspotentieel.
DE WIJNMAKERIJ CHÂTEAU DAUZAC
MAIF is sinds 1989 eigenaar van Château Dauzac en nam in 2014 de aandelen van Vignobles Lurton in de werkmaatschappij van de wijnmakerij over. De verzekeringsmaatschappij heeft de wijnmakerij volledig gerenoveerd en produceert een van de beste wijnen van de appellatie. Christian Roulleau, oprichter van SAMSIC, leidt nu het bedrijf. Laurent Fortin is algemeen directeur en Philippe Roux is technisch directeur.
Château Dauzac heeft het grote voorrecht te beschikken over een aaneengesloten wijngaardgebied van 49 hectare. 45 hectare ligt in de appellatie Margaux en 4 hectare in de appellatie Haut-Médoc. Het wijnhuis ligt niet ver van de monding van de Gironde, wat een positief effect heeft op het ecosysteem van de wijngaard. Dankzij de bevoorrechte ligging te midden van 120 hectare weilanden en bossen is de wijnmakerij beschermd tegen de wind van de oceaan. Na het ontstelen gisten de druiven in roestvrijstalen tanks. Deze zijn voorzien van een gepatenteerd systeem voor het rondpompen van de afvallendop, waardoor een uitstekende extractie van de tannines mogelijk is. Percelen en druivensoorten worden afzonderlijk gevinifieerd. Op deze manier kunnen de geschikte tanks worden geselecteerd waarin uitsluitend de assemblage voor het Château Dauzac plaatsvindt. De tweede wijn, La Bastide Dauzac, is gemaakt van jongere wijnstokken of van locaties met minder goede belichting. Hij wordt met dezelfde zorg geproduceerd als de Grand Vin.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.