- Nieuw
![Chateau Beauchene Cotes du Rhone Rouge Grand Reserve Chateau Beauchene Cotes du Rhone Rouge Grand Reserve](https://winewatchers.nl/2391-large_default/chateau-beauchene-cotes-du-rhone-rouge-grand-reserve.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Chateau Beauchene Cotes du Rhone Rouge Grand Reserve is een Côtes du Rhône van Château Beauchêne en laat al zien waartoe ze in staat zijn. Gemaakt van vrij oude wijnstokken voor deze appellatie (30 tot 50 jaar oud!), Het toont intense smaken van rijp rood fruit, violet en zwarte bessen met lekkere kruidige tonen. Zeer, zeer goed gemaakte Côtes du Rhône voor deze prijs!
DE FAMILIE VERGNIAUD-BERNARD
De familie van Michel Bernard is al sinds de 17e eeuw aanwezig met wijnbouw in Orange. "Mesnagers", dat wil zeggen dat boeren in de revolutie van 1789, kochten de eerste wijnstokken tijdens de verkoop van nationale goederen in 1794. Ze maken nog steeds deel uit van de familiewijngaard. Michel Bernard en zijn vrouw Dominique Vergniaud nemen sinds 1971 de verantwoordelijkheid op zich voor de wijnbouw, die ze geleidelijk hebben uitgebreid. In 2004 sloot hun oudste dochter Amandine zich bij hen aan. Tegenwoordig is het kasteel de zetel van de wijnbereiding en rijping van de verschillende familiewijngaarden. Het omvat 70 hectare wijngaarden, verdeeld over de appellations:
- Châteauneuf du Pape
- Côtes du Rhône Village
- Côtes du Rhône
De hele oogst wordt gebotteld op het kasteel. In nauw en permanent contact met de Wijnuniversiteit en het Inter Rhône Onderzoekslaboratorium zorgt Michel Bernard persoonlijk voor het teelt- en wijnbouwwerk. Dominique Vergniaud volgt de administratie, verkoop in Frankrijk en in de kelder, en Amandine Bernard leidt de exportverkoop en marketing vanuit haar kantoor in Londen en zorgt voor de persoonlijke verzorging van klanten in Europa.
Zijn principes in de wijngaarden zijn eenvoudig: de wijngaarden worden geploegd, er worden geen herbiciden gebruikt, behandelingen worden tot een minimum beperkt en het snoeien is ernstig om de opbrengsten laag te houden. Vinificatie vindt plaats in open houten vaten, alle druiven zijn volledig ontdaan (à la Jayer), en gisting wordt niet veroorzaakt door het toevoegen van gekweekte gist, dus het kan een paar dagen duren om te starten (een "natuurlijke" koude pre-maceratie) met behulp van eigen. Elk jaar worden er nieuwe vaten toegevoegd voor rijping, maar hun aandeel blijft zeer laag om wijnen te produceren waar fruit domineert. Het is belangrijk om te benadrukken dat hier geen recept is. Wijnbereiding volgt een algemeen thema, maar technieken kunnen van jaar tot jaar worden aangepast aan de omstandigheden van het jaartal.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.