You are not old enough to view this content
Non vendiamo alcolici ai minori di 18 anni. Devi avere almeno 18 anni per visitare questo sito web. Non condividere i contenuti di questo sito con nessuno di età inferiore ai 18 anni. Hai più di 18 anni?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Noi e terze parti selezionate utilizziamo cookie o tecnologie simili per scopi tecnici e, con il tuo consenso, per altri scopi indicati nella politica sui cookie.

Potrai liberamente prestare, rifiutare o revocare il tuo consenso in qualsiasi momento accedendo al pannello delle preferenze. Negare il consenso potrebbe rendere non disponibili le funzionalità correlate.

Utilizzare il pulsante "Accetta tutto" per concedere l'autorizzazione.

Castello di Monsanto

“Monsanto ligt in het westelijk-centrale deel van de prestigieuze regio Chianti Classico, in de gemeente Barberino Tavarnelle. We zijn in het San Donato in Poggio-deelgebied, waar wijnen worden geproduceerd met echte integriteit en karakter. Onze wijnen zijn gedurfd met een ruggengraat van frisse zuren waardoor ze goed bestand zijn tegen veroudering.

Castello di Monsanto

Ik geloof dat Chianti Classico een van de mooiste gebieden in Italië is. Het is een tuin die door haar bewoners met liefde en zorg wordt onderhouden, een plek waar cultuur en teelt in perfecte harmonie met de ongerepte natuur bestaat. Eén blik op ons landgoed is voldoende om te zien waarom Chianti Classico een van de hoogste bospercentages van alle wijnbenamingen ter wereld heeft. Van onze 220 hectare bestaan ​​er 100 uit bos, wat van vitaal belang is voor de ontwikkeling van micro-organismen zoals gist en enzymen, die een sleutelrol spelen in de groei van onze wijnstokken.

Voor mij is Chianti Classico het perfecte gebied voor de teelt van Sangiovese-druiven, omdat de verschillende bodem- en klimaatkenmerken resulteren in diverse, interessante wijnen. Ondanks hun unieke kwaliteiten verliezen de wijnen nooit hun authentieke karakter - ze zijn uniek Italiaans en elegant gastronomisch.

Vandaag de dag is Chianti Classico waar wij en andere producenten altijd van hebben gedroomd. Toch is het een droom die moet doorgaan, en het opnemen van deelgebieden op de labels is nu een cruciaal doelwit voor mij. ”

Laura Bianchi

Sorry for the inconvenience.

Search again what you are looking for