- Nieuw
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Azienda Mario Giribaldi Langhe Bianco Campo d. Fichi deze chardonnay heeft een strogele kleur met groenachtige reflexen. Bloemige tonen van ananas, vanille en salie in de neus. In de mond is hij aangenaam fris met exotisch fruit (passiebloem) en zoete vanille. Een licht aromatische afdronk.
PRODUCTIEZONE
Azienda Mario Giribaldi Langhe Bianco Campo d. Fichi deze Chardonnay komt uit de streek van Rodello en ligt 460 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 0,68 hectare groot op heuvelachtig terrein met mergel en kalkrijke bodem en rijk aan calciumcarbonaat, doorlatend en op een zuidwestelijke ligging.
WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit de Chardonnay druif. Het snoeisysteem is aangepast Casarsa met 4.500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden biologisch geteeld en zijn gecertificeerd met de CEE-certificering.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een zachte persing van de druiven en een koude decantatie gedurende 24 uur: een temperatuur gecontroleerde fermentatie (18-20°C) voor 40% van de most gedurende 30 dagen, daarna een rust op zijn gist (lie) gedurende 80 dagen, terwijl de overige 60% 120 dagen wordt gefermenteerd in houten vaten en vervolgens opnieuw geassembleerd. De wijn wordt minimaal zes maanden in de fles geaffilieerd .
KENMERKEN
Een strogele kleur met groenachtige reflexen. Bloemige tonen van ananas, vanille en salie in de neus. In de mond is hij aangenaam fris met exotisch fruit (passiebloem) en zoete vanille. Een licht aromatische afdronk.
FOODPAIRING
Een aangenaam aperitief, past goed bij smakelijke visgerechten, schaaldieren en lichte kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 13-14°C
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
Azienda Mario Giribaldi Langhe Bianco Campo d. Fichi deze chardonnay heeft een strogele kleur met groenachtige reflexen. Bloemige tonen van ananas, vanille en salie in de neus. In de mond is hij aangenaam fris met exotisch fruit (passiebloem) en zoete vanille. Een licht aromatische afdronk.
PRODUCTIEZONE
Azienda Mario Giribaldi Langhe Bianco Campo d. Fichi deze Chardonnay komt uit de streek van Rodello en ligt 460 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 0,68 hectare groot op heuvelachtig terrein met mergel en kalkrijke bodem en rijk aan calciumcarbonaat, doorlatend en op een zuidwestelijke ligging.
WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit de Chardonnay druif. Het snoeisysteem is aangepast Casarsa met 4.500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden biologisch geteeld en zijn gecertificeerd met de CEE-certificering.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een zachte persing van de druiven en een koude decantatie gedurende 24 uur: een temperatuur gecontroleerde fermentatie (18-20°C) voor 40% van de most gedurende 30 dagen, daarna een rust op zijn gist (lie) gedurende 80 dagen, terwijl de overige 60% 120 dagen wordt gefermenteerd in houten vaten en vervolgens opnieuw geassembleerd. De wijn wordt minimaal zes maanden in de fles geaffilieerd .
KENMERKEN
Een strogele kleur met groenachtige reflexen. Bloemige tonen van ananas, vanille en salie in de neus. In de mond is hij aangenaam fris met exotisch fruit (passiebloem) en zoete vanille. Een licht aromatische afdronk.
FOODPAIRING
Een aangenaam aperitief, past goed bij smakelijke visgerechten, schaaldieren en lichte kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 13-14°C
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.