- Nieuw
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Azienda Mario Giribaldi Arneis Langhe Milandola Een intense strogele kleur met gouden reflexen; delicaat en licht. Met verschillende bloemige tonen en met name witte bloemen zijn duidelijk te herkennen in de neus. Sensaties van perziken, meloen en passiebloem. In de mond is hij vol, zacht met sensaties van appels en meloen.
PRODUCTIEZONE
Deze Arneis komt van de wijngaard “Prato della Porta” in de omgeving van Rodello en ligt 430 meter boven zeeniveau. De wijngaard ligt op heuvelachtig terrein met kleiachtige, losse en vruchtbare grond met een Zuidoost-blootstelling.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
Deze biologische wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Arneis (inheemse wijnstokken). Het trimsysteem is aangepast Casarsa met 4.200 wijnstokken per hectare.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een zachte persing van de druiven en een koude decantatie gedurende 24 uur: een temperatuurgecontroleerde fermentatie (18-20 °C) gedurende 30 dagen gevolgd door 90 dagen liggend op zijn gist: (om het mano-eiwit te extraheren) rust de wijn vervolgens voor minstens twee maanden in de fles.
KENMERKEN
Een intense strogele kleur met gouden reflexen; delicaat en licht. De verschillende bloemige tonen en met name witte bloemen zijn duidelijk zichtbaar in de neus. Sensaties van perziken, meloen en passiebloem. zacht met sensaties van appels en meloen.
FOODPAIRING
Een aangenaam aperitief, past goed bij voorgerechten, vis, sushi, schaaldieren en lichte kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 13-16°C
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.