You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor andere doeleinden als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accept All” om toestemming te geven.

Prinsi Barbaresco Gaia
  • Prinsi Barbaresco Gaia

Prinsi Barbaresco Gaia

Review (0)
€ 23,83
Tax Included
Op voorraad
GebiedItalie, Piemonte
DruifNebbiolo
Fles0,75 L
Alc perc14,5 %
BottelaarPrinsi
AllergenenSulfiet
Etenstevige vleesgerechten, gegrild vlees

Quantity :
In Stock 212 Available items
  • BeveiligingsbeleidBeveiligingsbeleid Alle betalingen gaan via onze beveiligde betaalpagina van Mollie payments
  • LeveringsbeleidLeveringsbeleid Alle bestellingen voor 12:00 besteld direct verzonden met PostNL
  • RetourbeleidRetourbeleid Wijnen retour sturen binnen 14 dagen zie onze pagina retour

Prinsi Barbaresco Gaia

Proefnotitie:

Deze Barbaresco is een echte topper uit de Piemonte van Nebbiolo druiven

Met 18 maanden rijping op frans eikenhout 500 liter vaten is de barbaresco na de rijping  een complexe wijn

Prinsi Azienda Agricola

DE FAMILIE

De familie Lequio is eigenaar van de Prinsi Winery, gelegen in Neive – Piemonte, plaatselijk bekend als Langa (in het Barbaresco-teeltgebied).

De familie runt het bedrijf al drie generaties; Daniele's grootvader Ottavio begon eind jaren veertig met het bottelen van zijn eigen druiven.

Franco, de zoon van Ottavio (de vader van Daniele), koesterde altijd een speciale band met het land, en in 1967 – toen hij net 16 was geworden – stapte hij in het familiebedrijf en besloot zich volledig te wijden aan het maken van wijn.

Prinsi

Na vele jaren met de waardevolle hulp van zijn vrouw Silvana te hebben gewerkt, hebben ze samen de koers van de wijnmakerij opnieuw gedefinieerd: veel tijd en aandacht steken in de daadwerkelijke teelt van de druiven – wat zij beschouwen als het enige uitgangspunt om geweldige wijnen te maken. wijnen en het voortzetten van hun opleiding, waardoor ze een diepgaande kennis van bodems en druiven verwerven.

In 1999 begon de zoon van Franco en Silvana, Daniele, ook te werken op de wijnmakerij, nadat hij net zijn studie als gediplomeerd agronoom had afgerond.

Daniele is een jonge boer die gepassioneerd is over zijn werk en de regio Langhe waarin hij opgroeide; volledig overtuigd van het geweldige resultaat dat zijn druiven kunnen laten zien.

Zijn ultieme doel is om wijnen te creëren om nooit te vergeten.

Tegenwoordig probeert deze enthousiast toegewijde familie, net als in het verleden, de sterke band met hun territorium te behouden en dit unieke karakter over te brengen op hun wijnen. Ze zijn erin geslaagd hun wijnen goed op de internationale markt te vestigen en een goed ontwikkeld handelsnetwerk te creëren met verschillende Europese en overzeese landen.

Prinsi wineyards

DE KELDER

Een wijn is de ultieme uitdrukking van een druivensoort met betrekking tot het gebied waar deze is verbouwd.

De wijn weerspiegelt dezelfde werkethiek en filosofie als we de verschillende processen in de wijnkelder doorlopen – ons doel is om de natuurlijke essentie van de originele druif te behouden.

Onze kelder is de specifieke plek waar dit allemaal plaatsvindt.

De kelder is verdeeld in vier delen. Het werd in de jaren '70 opnieuw ontworpen met een nieuw ontwerpconcept gericht op het beter organiseren en vereenvoudigen van de workflow.

Tijdens de oogst worden de druiven zacht geperst en ontsteeld. Vervolgens fermenteert de most in roestvrijstalen tanks in een aparte ruimte.

Na de alcoholische en malolactische gisting blijven de jongere wijnen, die geen lange rijpingsperiode nodig hebben, in roestvrijstalen vaten, terwijl de Barbera d'Alba en de Nebbiolo-druiven bestemd voor de Barbaresco-productie op de juiste manier rijpen in houten vaten en vaten.

De dikke muren van de verfijningskamer, die 100 jaar oud is, vormen een perfect voorbeeld van natuurlijke airconditioning – ideaal voor onze wijnen.

Ook barriques en houten vaten hebben hun eigen specifieke gebied. De belangrijkste reden is om deze wijnen geleidelijk te laten verbeteren en hun beste eigenschappen tot uitdrukking te brengen. We hebben ook een ruimte die volledig gewijd is aan opslag en bottelen.

Daniele zorgt voor de wijnbereiding en -verkoop, terwijl zijn moeder Silvana zorgt voor de gastvrijheid van de wijnmakerij.

Prinsi winery

DE WIJNGAARDEN

Het wijndomein strekt zich uit over 25 hectare.

Het merendeel van onze wijngaarden is gewijd aan Nebbiolo voor onze Barbaresco DOCG-wijnen.

Ze bestrijken vier zeer belangrijke “eerste groei”-gebieden binnen de gemeente Neive; dit zijn gebieden waar de bodemtextuur en de toplocatie ons in staat stellen druiven van topkwaliteit te telen.

Zij zijn:

Gaia-principe

Gallina

Fausoni

Basarin

Franco houdt toezicht op het agronomische gedeelte en coördineert samen met zijn vrouw Silvana en de hulp van betrouwbare medewerkers alle noodzakelijke stappen om de beste resultaten te bereiken.

PRINSI AZIENDA AGRICOLA

Prinsi Azienda Agricola
pr#0314
212 Items

Datasheet

Wijn Kleur
Rode Wijn
Druivenras Blauw
Nebbiolo
Alcohol %
14,5 %
Land
Italie

Specifieke referenties

ean13
8030651010068

No customer reviews for the moment.

Write your review
Prinsi Barbaresco Gaia

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Prinsi Barbaresco Gaia

Prinsi Barbaresco Gaia

€ 23,83
Tax Included