- Nieuw
![Azienda Mario Giribaldi Dolcetto d Alba Calupo Azienda Mario Giribaldi Dolcetto d Alba Calupo](https://winewatchers.nl/1883-large_default/azienda-mario-giribaldi-dolcetto-d-alba-calupo.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Azienda Mario Giribaldi Dolcetto d’Alba Calupo heeft een robijnrode kleur met intense violette tonen. in de neus duidelijke florale sensaties en rijp fruit. Gestructureerd in de mond met intens fruit, droog, en een zachte warme afdronk
PRODUCTIEZONE
Deze Dolcetto komt van de wijngaard “Schiena del Crottino” in Rodello en ligt 460 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 4,85 hectare groot op heuvelachtig terrein met mergel kalkrijke en rotsachtige bodem en een zuid-zuidwest ligging.
WIJNGAARDEN
De wijngaard is biologisch en uitsluitend samengesteld uit Dolcetto, met Italiaans kloonmateriaal. Het trainingssysteem is Guyot met 5.000 wijnstokken per hectare.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een maceratie van de druiven gedurende 9 dagen met verschillende pompovers gedurende de dag en een temperatuur gecontroleerde fermentatie. Na een rust in roestvrij staal rijpt de wijn in 30 hl eikenhouten vaten gedurende ca. 2 maanden en daarna nog minimaal 6 maanden in de fles om af te fineren.
KENMERKEN
Een robijnrode kleur met intense violette reflexen. In de neus duidelijke violette sensaties en rijp fruit. Gestructureerd in de mond met intens fruit, droog, schoon en een zachte omhullende afdronk.
Foodpairing
Omdat het zo veelzijdig is, past het goed bij rood vlees of uitstekend bij ravioli.
SERVEERTEMPERATUUR: 16-18° C
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.