- Nieuw
![Azienda Mario Giribaldi Barbera d Alba Caj Bio Azienda Mario Giribaldi Barbera d Alba Caj Bio](https://winewatchers.nl/1886-large_default/azienda-mario-giribaldi-barbera-d-alba-caj-bio.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Deze Azienda Mario Giribaldi Barbera d’Alba Caj Bio heeft een robijnrode kleur. Op de neus duidelijke violette sensaties en kersen. In de mond kruidige tonen met lichte vanille en rood fruit. Een typische Barbera met rijp fruit en een frisse zuren.
8 maanden rijping op 500 liter houtenvaten
PRODUCTIEZONE
Deze Barbera komt uit de wijngaard in Alba en ligt 380 meter boven zeeniveau. De wijngaard is 3,96 hectare groot met dunne mergel kalkrijke grond en heeft een zuid-zuidwestelijke ligging.
TRIMSYSTEEM EN WIJNGAARDEN
De wijngaard is uitsluitend samengesteld uit Barbera, Het trimsysteem is Guyot met 5.000 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden biologisch geteeld en zijn gecertificeerd met de CEE-certificering.
TECHNOLOGISCHE VERMELDINGEN
Een maceratie van de druiven gedurende 11 dagen met verschillende pompovers gedurende de dag en een temperatuur gecontroleerde gisting. Na een rust in roestvrij staal rijpt de wijn in 30 hl semi-nieuwe eikenhouten vaten gedurende ca. 8 maanden. De wijn blijft minimaal 3 maanden op fles om te rusten .
KENMERKEN
Een robijnrode kleur. Op de neus duidelijke violette sensaties en kersen. In de mond droge warme kruidige tonen met lichte vanille en rood fruitpulp. Een typische Barbera met rijp fruit en een frisse zuren.
FOODPAIRING
Lekker bij voorgerechten en kaas.
SERVEERTEMPERATUUR: 18-20° C.
De wijnmakerij Giribaldi begon aan het begin van de 20e eeuw en produceert al drie generaties wijnen. In deze dagen waren de tijden moeilijk, en de landbouw was niet alleen een middel van inkomen, maar ook een echte trots voor degenen die van hun land hielden, het heeft bloed zweet en tranen gekost om een bestaan op te bouwen en daarvoor ook een prijs betaalden. Uiteindelijk is Azienda Mario Giribaldi uitgegroeid tot een voortreffelijk wijnhuis.
De wijnen van Mario Giribaldi worden bijna allemaal biologisch verbouwd wat weer ten goede komt voor de mens en natuur, de topwijn van Giribaldi is zijn Barolo Ravera Biologisch gemaakt en uit een speciaal stukje wijngaard met de hoogste kwaliteit.
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.