You are not old enough to view this content
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken. Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18. Bent u ouder dan 18 jaar ?

By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.

Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor andere doeleinden als aangegeven in het cookiebeleid.

U kunt uw toestemming op elk moment vrijelijk geven, weigeren of intrekken door het voorkeurenpaneel te openen. Door toestemming te weigeren zijn de daaraan gerelateerde functies mogelijk niet beschikbaar.

Gebruik de knop “Accept All” om toestemming te geven.

Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé
Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé
  • Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé
  • Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

Review (0)
€ 18,27
Tax Included
Op Voorraad
GebiedFrankrijk, Bourgogne
DruifPinot noir, Chardonnay, Gamay
Fles0,75 L
Alc perc12 %
BottelaarLouis Bouillot
AllergenenSulfiet
etenterras, salades, visgerechten

Quantity :
In Stock 212 Available items
  • BeveiligingsbeleidBeveiligingsbeleid Alle betalingen gaan via onze beveiligde betaalpagina van Mollie payments
  • LeveringsbeleidLeveringsbeleid Alle bestellingen voor 12:00 besteld direct verzonden met PostNL
  • RetourbeleidRetourbeleid Wijnen retour sturen binnen 14 dagen zie onze pagina retour

Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

Proefnotitie:

De creatie van een Crémant de Bourgogne rosé vereist speciale knowhow. Om de kleur te verkrijgen, is het noodzakelijk om een ​​korte en zeer nauwkeurige maceratie van de bessen uit te voeren, voordat de druiven, afzonderlijk worden geperst volgens de druivenrassen en de oorsprong, en vervolgens gefractioneerd.

Louis Bouillot

De eerste mousserende wijnen uit de Bourgogne werden aan het begin van de 19e eeuw gemaakt. Jean Bouillot, de vader van Louis, werd geboren in hetzelfde jaar als Manet en Gustave Eiffel , geboren in Dijon. De datum was 1832. Halverwege de eeuw bracht het industriële tijdperk de spoorweg met zich mee, die een bepalende factor zou worden in de ontwikkeling van het bedrijf. Louis werd geboren in 1865 , vijf jaar vóór het begin van de Derde Franse Republiek, een zeer vrije periode voor het ondernemerschap en de wijnhandel.

Jean Bouillot vestigde zich tegenover het treinstation van Nuits-Saint-Georges en ontwikkelde een handel in "mousserende Bourgognes, een specialiteit in fijne mousserende wijnen". De voorouder van de appellatie werd destijds vieille méthode champenoise ("de oude champagnemethode") genoemd. Precies op deze datum verscheen de phylloxera in de Côte d'Or. Het oprichten van een wijnhandelaar vereiste aanzienlijke strijdlust! Historische noot: Nuits-Beaune splitste zich in 1890 af en werd Nuits-Saint-Georges , waardoor het nog zichtbaarder werd in de wereld van de Bourgondische wijnen.

De Belle Epoque: een kerel op een fiets arriveerde in Parijs om zijn wijnen te bezorgen. Het was Lodewijk! Hij fietste helemaal vanuit Nuits-Saint-Georges! In 1904 markeerde een nieuwe specialisatie in "mousserende wijnproductie" aan de Beaune School of Viticulture de erkenning van deze wijnen. Maar toen veranderde de Eerste Wereldoorlog alles. Het kleine familiebedrijf bleef bestaan ​​ondanks de dood van Jean in 1915. Zijn zoon Adrien, de oudste, en Louis namen de leiding over. Het zakelijk inzicht van Louis vormde een aanvulling op de technische kennis van zijn broer.

16 augustus 1916 markeerde de eerste verkopen in het buitenland. 1919 - Het Verdrag van Versailles markeerde het einde van de oorlog en de introductie van de wet op de oorsprongsbenamingen, met als doel onder meer beperkingen op te leggen aan Duitse mousserende wijnen. Dit was niet alleen in het voordeel van champagne, maar ook van mousserende wijnen uit de Bourgogne en elders. Bovendien werd het bij decreet verplicht om de term vin mousseux (“mousserende wijn”) te gebruiken voor alle andere mousserende wijnen dan champagne. Aan het einde van de oorlog schonk de hoofdstad de mousserende wijnen van Bourgondië in een land dat feestvierde.

Louis was 65 jaar oud toen zijn broer Adrien stierf. 1936 - Oprichting van de AOC's, de beroemde gecontroleerde appellations d'origine . Crémant zat er nog niet in. Pas in 1943 moest Bourgognemousseux (mousserende Bourgogne) gemaakt worden van AOC-wijnen. Na de oorlog liet Louis een welvarend bedrijf na aan zijn kinderen Henri en Anne-Marie.

Toen Louis overleed, volgde zijn zoon Henri hem op en bundelde de krachten met zijn zwager Joannès. In 1962 verwierven ze gebouwen voor het rijpen van wijnen op latten en een terrein in Corgoloin . Klanten werden thuis ontvangen. Het koken en lachen van Anne-Marie, de vrouw van Joannès, bekend als La Ninette , waren beroemd! 1964: De term mousseux werd vervangen door Bourgogne Méthode Champenoise .

4 juli 1975 blijft een historische datum voor de familie Bouillot: de “ Crémant de Bourgogne ” Appellation d'Origine Contrôlée werd erkend! Dit was een grote overwinning voor de Bourgondische wijnindustrie, waarvan de mousserende wijnen zich nu konden voegen in de gelederen van haar beroemde crus . François, Henri'son, had nog net de tijd om het nieuws te waarderen voordat hij het jaar daarop voortijdig stierf. Na zijn dood ging het bedrijf achteruit.

Een andere familie uit Nuits-Saint-Georges, de Boissets, brachten een nieuwe glans in Louis Bouillot. Toevallig werkte Jean-François, een van de achterkleinzonen van Louis, er al meer dan tien jaar! Eerste export naar de VS in 2000. In 2008 werden de eerste stappen gezet op weg naar een wijngaard gewijd aan de productie van sprankelende Bourgogne (Crémant de Bourgogne). 2013 , bouw van een nieuwe wijnmakerij om de groei te ondersteunen van een merk dat nu op vijf continenten aanwezig is. Voortdurende innovatie heeft bijgedragen aan een uitzonderlijke collectie, zelfs voor Bourgondische begrippen, die erkenning en talrijke medailles heeft opgeleverd.

Er zijn nauwe partnerschappen met wijnboeren tot stand gebracht en tegelijkertijd is de aanplant van wijnstokken versneld, met name op het klassieke En Bollery- perceel in de Côte de Nuits tegenover Clos Vougeot; en het aandeel biologische wijnstokken is blijven groeien. De internationale distributie van het merk wordt geconsolideerd. Zweden wordt een leidende markt en de reputatie van het merk is ook op sociale media gegroeid. Aan de innovatieve kant zijn een halve fles en twee zwavelvrije wijnen geïntroduceerd. In 2021 werd La Verrière in Nuits-Saint-Georges geopend, een art nouveau-vitrine met glazen dak waar het publiek wijnen kan proeven en kopen. 2022 : de wijngaard beslaat nu 170 hectare met verschillende percelen van het noorden tot het zuiden van de Bourgogne.

Louis Bouillot

Louis bouillot
pr#0064
212 Items

Datasheet

Wijn Kleur
Rosé Wijn
Druivenras Blauw
Gamay
Pinot Noir
Druivenras Wit
Chardonnay
Land
Frankrijk

Specifieke referenties

ean13
3174470080187

No customer reviews for the moment.

Write your review
Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

Louis Bouillot Cremant de bourgogne Rosé

€ 18,27
Tax Included