- Nieuw
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Jaren van aanplant: 1901, 1925
Blootstelling: Zuid / Zuidoost
Hoogte: 245M
Bodem: Klei-kalksteen
Les Charmots bevind zich op een heuvel die bijzonder goed is georiënteerd op het zuidoosten.
Ze staan, zowel qua reputatie als qua areaal (9ha 64a) op de derde plaats in de hiërarchie van Pommard Premiers Crus.
Omringd door een stenen muur, is Clos Des Charmots een oude wijngaard van fijne Pinot Noir, geplant in 1901 en 1925.
De wijn komt uit een wijngaard dat zich onderscheidt door zeer subtiele nuances, licht, rood en steenachtig.
Een rijke en zijdezachte wijn, boeketachtig en complex. Hij is van grote finesse, zowel in zijn aroma's van fruit als in zijn smaken. In de mond is hij rond en diep.
Wij exploiteren een van de oudste familie-eigendommen in Pommard: een voorouder, Jean Bourgogne, vestigde zich daar in 1552. Hij pachtte de wijnstokken van de abdij Sainte Marguerite de Bouilland, gelegen in Pommard, voor 99 jaar: Het landgoed is over generaties heen opgebouwd.
Tot onze grote vreugde zijn we erin geslaagd het familiale karakter van ons Landgoed te behouden.
Momenteel is het Domaine verspreid over drie gemeenten: Pommard, Volnay en Beaune. Onze wijngaard stelt ons in staat om dertien verschillende benamingen te vinificeren, waardoor de plaatsen alle rijkdom van deze fantastische terroirs tot uitdrukking kunnen brengen.
Onze werkwijze blijft in lijn met voorouderlijke tradities. Het is nauwgezet en ijverig werken het hele jaar door, in de wijngaarden en in de kelders. Strenge snoei in de winter en pluis in mei stellen ons in staat de opbrengsten goed te beheersen.
Beredeneerde bestrijding wordt toegepast tegen ziekten en parasieten om het milieu beter te respecteren. De bodems worden mechanisch bewerkt, zonder onkruidverdelger, om het leven van de bodem en deze zeer mooie terroirs te behouden.
De oogst is handmatig, het ontstelen gebeurt voor 100%. De vinificatie is gericht op het verkrijgen van wijnen met charme, elegantie, grote finesse en goede veroudering.
Vervolgens worden de wijnen naar de kelders gebracht, waarvan de oudste dateert uit het begin van de 17e eeuw. De rijping gebeurt deels in nieuwe eikenhouten vaten en duurt 14 tot 18 maanden, afhankelijk van de cuvée, alvorens te bottelen.
De oogst wordt verkocht naar particulieren, restaurants en professionals.
Rebourgeon Mure Pommard Clos des Arvelets 1er Cru
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.