- Nieuw
![Rebourgeon Mure Pommard Clos des Arvelets 1er Cru 2009 Rebourgeon Mure Pommard Clos des Arvelets 1er Cru 2009](https://winewatchers.nl/2199-large_default/rebourgeon-mure-pommard-clos-des-arvelets-1er-cru-2009.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Druivensoort: Pinot Noir
Jaar van aanplant: 1954
Blootstelling: Zuid / Zuidoost
Hoogte: 287M
Bodem: Klei-kalksteen
Er zijn veel 1ers Cru's in de Bourgogne, maar nergens meer dan in Pommard. De 125 hectare 1ers Cru's zijn, verspreid over 28 verschillende klimaten.
Les Arvelets beslaat 8,45 hectare, maar het perceel ligt in de Clos des Arvelets, waarvan de familie het geheel bezit, namelijk 3,30 hectare.
Na tot 1763 eigendom te zijn geweest van de heer Micault d'Harvelay (die zijn naam ontleende aan Clos des Arvelets), kasteelheer de Pommard, schildknaap, secretaris van de koning, landbouwer-generaal, directeur van poeders en salpeter van het koninkrijk. Werd het eigendom van de Familie Marey-Monge, tot 1926, datum van verwerving van dit perceel.
Sindsdien gescheiden door gezinswoningen, bevindt deze omheining, omgeven door muren (tot 4 meter hoog!) zich in een situatie van terrassen op het zuiden.
Zeer steil, met soms 20% helling, deze wijnstok wordt met de hand gekweekt en geeft een wijn met een robijnrode kleur, een geconcentreerde en aangename neus, met soepele en zachte tannines.
Wij exploiteren een van de oudste familie-eigendommen in Pommard: een voorouder, Jean Bourgogne, vestigde zich daar in 1552. Hij pachtte de wijnstokken van de abdij Sainte Marguerite de Bouilland, gelegen in Pommard, voor 99 jaar: Het landgoed is over generaties heen opgebouwd.
Tot onze grote vreugde zijn we erin geslaagd het familiale karakter van ons Landgoed te behouden.
Momenteel is het Domaine verspreid over drie gemeenten: Pommard, Volnay en Beaune. Onze wijngaard stelt ons in staat om dertien verschillende benamingen te vinificeren, waardoor de plaatsen alle rijkdom van deze fantastische terroirs tot uitdrukking kunnen brengen.
Onze werkwijze blijft in lijn met voorouderlijke tradities. Het is nauwgezet en ijverig werken het hele jaar door, in de wijngaarden en in de kelders. Strenge snoei in de winter en pluis in mei stellen ons in staat de opbrengsten goed te beheersen.
Beredeneerde bestrijding wordt toegepast tegen ziekten en parasieten om het milieu beter te respecteren. De bodems worden mechanisch bewerkt, zonder onkruidverdelger, om het leven van de bodem en deze zeer mooie terroirs te behouden.
De oogst is handmatig, het ontstelen gebeurt voor 100%. De vinificatie is gericht op het verkrijgen van wijnen met charme, elegantie, grote finesse en goede veroudering.
Vervolgens worden de wijnen naar de kelders gebracht, waarvan de oudste dateert uit het begin van de 17e eeuw. De rijping gebeurt deels in nieuwe eikenhouten vaten en duurt 14 tot 18 maanden, afhankelijk van de cuvée, alvorens te bottelen.
De oogst wordt verkocht naar particulieren, restaurants en professionals.
Rebourgeon Mure Pommard Clos des Arvelets 1er Cru
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.