![Chateau Croque Michotte Saint Emilion Grand Cru 2010 Chateau Croque Michotte Saint Emilion Grand Cru 2010](https://winewatchers.nl/2293-large_default/chateau-croque-michotte-saint-emilion-grand-cru-2010.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
De naam Croque-Michotte komt van een oude broodoven op het landgoed waar mensen vroeger hun brood bakten – een 'michotte' is een brood van 2 kg.
Het landgoed is eigendom van de familie sinds 1906 toen Samuel Geoffrion, de overgrootvader van de huidige eigenaren en wijnboeren, Château Croque-Michotte in Saint-Emilion kocht. Het pand wordt vandaag gerund door Pierre Carle en zijn dochter Lucile.
Château Croque-Michotte, gelegen op de grens met de appellatie Pomerol, op bodems grenzend aan die van de beste Saint-Emilion- en Pomerol-plantages, wordt sinds 1999 biologisch geteeld.
Het kasteel produceert een tweede wijn, 'Les Charmilles de Croque-Michotte'.
De grondbewerking en het beheer van de wijngaard worden met de hand gedaan en de rijen wijnstokken worden dicht bij elkaar geplant, zoals ze zouden zijn geweest toen paarden werden gebruikt. Door de opbrengsten laag te houden - voornamelijk door het dunner worden van de trossen in juli en een zeer beperkt gebruik van meststoffen - zijn de resulterende wijnen een echte weergave van hun terroir, met de vereiste natuurlijke zuurgraad die alle grote wijnen die bestemd zijn voor bewaring hebben. Bladeren worden verwijderd en de oogst vindt zo laat mogelijk plaats om een optimale rijpheid te garanderen.
In de wijnmakerij worden de druiven ontsteeld, gesorteerd met behulp van een optische druivensorteerder en gekneusd. De vatduur wordt aangepast aan de kwaliteit van het wijnjaar en wordt verlengd door maceratie na de gisting.
De wijnen rijpen langzaam, over een periode van ongeveer twintig maanden, in overeenstemming met de seizoenen en brengen een jaar door in fine-grain Franse eikenhouten vaten.
Getuigenis:
“Elk jaar wordt Croque-Michotte geïnspecteerd door een door het Ministerie van Landbouw goedgekeurde instantie: Ecocert FR BIO 01. De norm zorgt ervoor dat de gezondheid van werknemers in de wijngaard en consumenten wordt beschermd, evenals de diversiteit in het milieu – de vogels, zoogdieren, reptielen, insecten, acariden, bacteriën en wormen bijvoorbeeld – en natuurlijk bevordert het de groei van wijnstokken”.
landbouw-biologie Onderscheidende kenmerken:
In 1999 schakelde Château Croque-Michotte als eerste grote groeier over op biologische wijnbouw
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.