![El Esteco Altimus El Esteco Altimus](https://winewatchers.nl/1376-large_default/el-esteco-altimus.jpg)
By entering this site you are agreeing to the Terms of Use and Privacy Policy.
Wereldwijd verzonden, grote selectie wijnen
Proefnotitie:
Briljant rood, robijnrode tonen en een violette en zwarte achtergrond. Geur Zeer goede rijpheid en fruitconcentratie. Verse paprika, paprika, pruimen en rode bessen, koffie en geïntegreerd zacht eikenhout. Zoet, fruitig. Met zachte, ronde en goed gerijpte tannines. Finale met frisheid en veel elegantie. Een sappige en soepele wijn. Met een ronde aanzet en een licht krijtachtig gevoel in de afdronk, met een lange persistentie in de mond.
Altimus vertegenwoordigt de maximale uitdrukking van de creativiteit en kunst van de oenoloog die elk jaar de meest representatieve druiven van elke variëteit selecteert om de beste sneden te verkrijgen en zo de meest geselecteerde wijn te verkrijgen.
Een wijn gemaakt in een van de hoogst gelegen wijngebieden ter wereld, de Cafayate-vallei, gelegen op 1.700 meter boven de zeespiegel. Wijnstokken gekozen uit de opmerkelijke landgoederen van de wijnmakerij maken van deze blend een uniek exemplaar waarin de deugden van elk van zijn variëteiten worden weerspiegeld.
Altimus is een blend van wijnen van verschillende variëteiten, gericht op een zeer verfijnde persoonlijkheid en een geweldig boeket. Deze eigenschap wordt gezocht in de wijngaarden met sterk geconcentreerde druiven, kleine granen, evenwichtige planten. De keuze van de oogstdag wordt zorgvuldig geanalyseerd. Zodra het optimale rijpingspunt van de plant is bereikt, begint de oogst waarin alle details van het proces worden verzorgd. Het wordt koud gebruikt vanaf de aankomst van de druiven bij de wijnmakerij. Maceraties voor de gisting bij 5ºC. Gebruik van geselecteerde en inheemse gisten. Zeer zachte werkt tijdens alcoholische gisting. Gistingstemperaturen tussen 26ºC en 28ºC. Maceraties na fermentatie. De alcoholische gisting van deze wijnen gebeurt met behulp van verschillende technologieën zoals gisting in individuele 225 liter eiken vaten, in 6.000 liter vaten en andere batches in kleine roestvrijstalen tanks. Vóór de malolactische gisting wordt elke variëteit geplet en naar nieuwe Franse eiken vaten gebracht, waar de gisting plaatsvindt en 12 maanden rust. Na deze periode wordt de blend gemaakt door zorgvuldig de beste deelnemende vaten te selecteren. Daarna keert het terug naar dezelfde vaten waar het zijn rijping voor nog eens 6 maanden zal voltooien. Het wordt gebotteld zonder te stabiliseren of te filteren om al zijn karakters intact te houden. Door de jaren heen is het mogelijk om een klein natuurlijk sediment te vinden dat de eigenschappen van de wijn niet zal beïnvloeden
Datasheet
Specifieke referenties
No customer reviews for the moment.